Konkurranser med hund

3224391-shetland-in-agilityMange hundeeiere har lyst til å konkurrere med hunden sin, og det finnes mange hundeidretter og hundekonkurranser man kan prøve seg på. Hundeutstilling er morsomt selv om det også er litt krevende. Hundene må stelles og pleies, og de må klare å oppføre seg skikkelig under utstillingen. Dommerne setter pris på å se velstelte og veloppdragne hunder.

Moro for hund og eier

Agility/hinderløp er veldig populært både blant hunder og eiere. I agility skal hundene løpe gjennom en hinderløype, mens eierne oppmuntrer dem. Det er ikke bare konkurransene som er morsomme. Mange setter også pris på treningen. Det er gøy å lage en egen løype i hagen, og når man ser hvor glade hundene blir av å leke, blir man selv i godt humør. Både hund og eier får trim, og blir tettere knyttet sammen.

Veddeløp

I mange land er det populært med hundeveddeløp. Tradisjonelle hundeveddeløp foregår på nesten samme måte som hesteveddeløp, men hundene løper alltid etter en kunstig hare som kjører på en skinne. Slike løp arrangeres foreløpig ikke i Norge, men man kan spille på hundeveddeløp på nett. Hundeveddeløp blir ofte sett på som kontroversielt, hovedsaklig nå på grunn av problemene rundt pensjonering av hundene. Typisk for Internett finnes det løsninger for alle meninger, i dette tilfellet simulerte hundeveddeløp. Høres det mer interessant ut enn løp med ekte hunder er det noe man kan finne hos Betsson i form av spillet Virtual Dogs. Virtual Dogs fungerer helt likt som vanlig hundeveddeløp, med alle de forskjellige veddemulighetene, men med dataanimerte greyhounds som løper etter en hare som kanskje kan ses på som enda mer kunstig enn den i fysiske løp.

Brukshundkonkurranser

Mange hunder er brukshunder, og det arrangeres selvsagt også konkurranser for dem. Hundene kan konkurrere i mange grener, inkludert IPO. Man finner mye informasjon om brukshundkonkurranser på nettsiden til Norsk Brukshundsports Forbund. Her kan man lese alt om kommende mesterskap både.

Sledehundkonkurranser

Sledehundkonkurranser er også velkjente, men denne sporten krever at man har mange hunder. Det er ganske utfordrende å konkurrere med sledehunder, og de tøffe løpene får gjerne mye oppmerksomhet ettersom deltakerne imponerer stort. Blant de mest kjente sledehundløpene i verden er Iditarod og Finnmarksløpet. Begge disse løpene byr på ekstreme utfordringer både for hunder og hundekjører.