Fuglehundcup https://fuglehundcup.no Mon, 04 Sep 2023 11:53:02 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Hold styr på hunden din om den stikker av https://fuglehundcup.no/hold-styr-pa-hunden-din-om-den-stikker-av/ Thu, 02 Feb 2023 03:30:00 +0000 https://fuglehundcup.no/?p=86 read more]]>

Hunder kan rømme, det er slikt som skjer. Med rett tilbehør kan du imidlertid holde følge med hunden selv om den stikker fra deg. En GPS på halsbåndet viser deg til enhver tid hvor hunden befinner seg, så du kan skynde deg etter for å finne hen igjen.

Tilbehør til halsbåndet

Stort og klumpete tilbehør er upraktisk, både for deg og for hunden din. En liten GPS-sender eller tracker som kan kobles til telefonen kan enkelt festet på halsbåndet. Den tar ikke stor plass, og vil ikke være til irritasjon for noen av dere.

Mindre tilbehør er også et godt alternativ, uansett størrelse på hunden. Enten du har en fuglehund, chihuahua eller en labrador ønsker du å kunne følge med på den.

Enkelt og sømløst

Foreta et kjøp på nett for å kunne velge og vrake mellom ulike tilbehør. Noe av tilbehøret er tilpasset telefonen din, og passer perfekt til både iPhone og Android telefoner. Annet er spesielt tilpasset for sammenkobling med iPhone.

Når du handler på nett, kan du enkelt finne den sporingsenheten som passer til din telefon. Kan den kobles til telefonen blir det enklere for deg å finne hunden igjen om dere er ute på jakt eller tur i skogen.

]]>
Konkurranser med hund https://fuglehundcup.no/konkurranser-med-hund/ Mon, 20 Jul 2015 09:45:20 +0000 https://fuglehundcup.no/?p=53 read more]]> 3224391-shetland-in-agilityMange hundeeiere har lyst til å konkurrere med hunden sin, og det finnes mange hundeidretter og hundekonkurranser man kan prøve seg på. Hundeutstilling er morsomt selv om det også er litt krevende. Hundene må stelles og pleies, og de må klare å oppføre seg skikkelig under utstillingen. Dommerne setter pris på å se velstelte og veloppdragne hunder.

Moro for hund og eier

Agility/hinderløp er veldig populært både blant hunder og eiere. I agility skal hundene løpe gjennom en hinderløype, mens eierne oppmuntrer dem. Det er ikke bare konkurransene som er morsomme. Mange setter også pris på treningen. Det er gøy å lage en egen løype i hagen, og når man ser hvor glade hundene blir av å leke, blir man selv i godt humør. Både hund og eier får trim, og blir tettere knyttet sammen.

Veddeløp

I mange land er det populært med hundeveddeløp. Tradisjonelle hundeveddeløp foregår på nesten samme måte som hesteveddeløp, men hundene løper alltid etter en kunstig hare som kjører på en skinne. Slike løp arrangeres foreløpig ikke i Norge, men man kan spille på hundeveddeløp på nett. Hundeveddeløp blir ofte sett på som kontroversielt, hovedsaklig nå på grunn av problemene rundt pensjonering av hundene. Typisk for Internett finnes det løsninger for alle meninger, i dette tilfellet simulerte hundeveddeløp. Høres det mer interessant ut enn løp med ekte hunder er det noe man kan finne hos Betsson i form av spillet Virtual Dogs. Virtual Dogs fungerer helt likt som vanlig hundeveddeløp, med alle de forskjellige veddemulighetene, men med dataanimerte greyhounds som løper etter en hare som kanskje kan ses på som enda mer kunstig enn den i fysiske løp.

Brukshundkonkurranser

Mange hunder er brukshunder, og det arrangeres selvsagt også konkurranser for dem. Hundene kan konkurrere i mange grener, inkludert IPO. Man finner mye informasjon om brukshundkonkurranser på nettsiden til Norsk Brukshundsports Forbund. Her kan man lese alt om kommende mesterskap både.

Sledehundkonkurranser

Sledehundkonkurranser er også velkjente, men denne sporten krever at man har mange hunder. Det er ganske utfordrende å konkurrere med sledehunder, og de tøffe løpene får gjerne mye oppmerksomhet ettersom deltakerne imponerer stort. Blant de mest kjente sledehundløpene i verden er Iditarod og Finnmarksløpet. Begge disse løpene byr på ekstreme utfordringer både for hunder og hundekjører.

]]>
De største hundeløpkonkurransene og andre store sportsarrangement i Norge. https://fuglehundcup.no/de-storste-hundelopkonkurransene-og-andre-store-sportsarrangement-i-norge/ Thu, 22 Aug 2013 09:11:05 +0000 https://fuglehundcup.no/?p=17 read more]]> Greyhoundløp organiseres dessverre ikke i Norge, dermed blir man nødt til å ta turen til våre naboer i Storbritannia for å se fantastiske hunder løpe om kapp. Derimot er hundesledeløp svært populært i Norge og har blitt organisert i hundrevis av år. For å kunne bevege seg over større avstander har nordmenn vært meget oppfinnsomme. Ski, kjelker og hunder har hjulpet oss langt på vei gjennom skoger og over berg. Finnmarksløpet er det absolutt mest kjente hundeløpet i Norge. Det er faktisk Europas lengste, og byr på action hele veien, fra start til mål ett tusen kilometer senere.
Hundeløp har ingen etapper, her gjelder det å være hardbarka. Førstemann til mål er kongen. Veldig likt andre fartsfylte sportsgrener med stor popularitet i Norge. Tikamp er noe av det hardeste man kan gjøre som idrettsmann, med ti ulike øvelser over en kort periode. Det gjelder å være best i hver eneste gren, ikke bare det man har trent mest på. Skiskyting er kanskje den mest tradisjonsrike sporten i Norge. Gjennom skog og mark med en rifle på ryggen dytter og sklir skikongene fremover. Den minste feilen kan bety enden på løpet, eller enden på karrièren.Den som har store kunnskaper om utøverne i Tikampen eller som kan mye om de norske lagene i Ishockey kan enkelt tjene en slant eller to på sine kunnskaper gjennom å satse på vinnere. Betsafe tilbyr muligheten til å tippe på vinnerne i en mengde sporter og på odds. Betsafe finner man spillmuligheter i de ovennevnte idrettene og i de største konkurransene. Nå blir jo ishockey mer og mer populært i Norge, så kanskje det er på tide å sette seg inn i det?De norske hockeygutta viste en måpende verden hvor høyt nivå de har trent seg opp til under seneste VM. Om ting fortsetter å bære oppover skal det ikke mye til for at vi havner i finalen under OL. Så lenge det finnes fartsfylte sportsgrener vil det finnes helter. Så lenge det finnes helter, er det håp.

]]>
Konkurrere med jakthunder https://fuglehundcup.no/konkurrere-med-jakthunder/ Sun, 18 Aug 2013 09:06:40 +0000 https://fuglehundcup.no/?p=8 read more]]> Montreal Hunt er verdens eldste revejaktklubb. Hvert år, når jaktsesongen skytes i gang, møtes eldre herrer for å konkurrere om hvem som fanger den største reven. Selv om rev-bestanden er i orden, utløser jakten hysteri hvert år, med tusenvis av miljøforkjempere som protesterer. Siden jakt blir sett ned på i Europa, holdes det ikke jaktkonkurranser på vårt kontinent. I stedet har man valgt å vise frem hundene sine i flere forskjellige konkurranser for lukt og orientering. I stedet for å jakte på vilt, blir hunder og eiere bedt om å raskest mulig finne frem til et sted markert med spesielle dufter.

På slike konkurranser strømmer det mennesker fra hele Europa, men franskmenn og engelskmenn er de viktigste elementene. Disse konkurrerer som om det skulle være en krig og prøver på denne måten å bevise hvilket land som er dyktigst på å finne frem i skogen, noe som var veldig viktig under enhver krig England og Frankrike utkjempet.

]]>
Andre hunderaser https://fuglehundcup.no/andre-hunderaser/ Sat, 17 Aug 2013 09:03:41 +0000 https://fuglehundcup.no/?p=10 read more]]> Man finner utallige hunderaser rundt omkring på jorden. Mennesker har utviklet sin beste hjem i de grader at man kan finne en hund til enhver anledning. Selskaphunder, jakthunder, fuglehunder, småhunder, redningshunder, kappløphunder, sledehunder og fine, vakre beist i alle farger. For en del mennesker er deres hunder som et speilbilde av deres egne identitet. Mange overkompenserer og prøver å rette sine egne feil ved bruk av hunder, andre kjøper hunder som tilbehør til klær og biler. Er man mer bevisst på at en hund verken er det ene eller det andre av det som er nevnt ovenfor, men en god venn som alltid er ved din side, går man gjerne ned til hundekennelen og tar den snilleste hunden man finner.

Man kan til og med finne rasehunder på en kennel, fordi folk kaster ut sine vakre venner når de vokser opp og finner andre hobbyer. Dobermann, boxer, cocker spaniel, pitbullterrier, alt hva man ønsker seg finnes tilgjengelig. Bor man i et varmt land, tar man seg en kortpelset hund, mens store hunder med tykk pels er mest populært i nord, der de ofte blir brukt i sleder.

]]>
Om hunderace https://fuglehundcup.no/om-hunderace/ Thu, 15 Aug 2013 08:59:15 +0000 https://fuglehundcup.no/?p=12 read more]]> Hundekappløp, hunderace, eller veddeløp som det også kalles, er en populær sport i England og land som tidligere tilhørte det Britiske riket. Hunderace er som alle andre kappløp, men med hunder i hovedrollen. Forskjellige raser sprinter i vei etter en lokkehare rundt en bane og første hund til mål vinner. Som oftest står mennesker rundt og heier samtidig som de vedder penger om hvilken hund som vil vise best tid. Sporten ble utviklet av engelskmenn i USA, der man hadde friheten til å utvikle nye ting uten å bli sett ned på av aristokratiet. Etter andre verdenskrig ble hunderace utrolig populært blant mennesker som ville ha andre ting å tenke på enn døde familiemedlemmer. Over tretti millioner mennesker betalte penger for å se hunder løpe om kapp i 1946.

I dag blir hunderace med penger praktisert i Storbritannia, Irland, USA, Australia og New Zealand. Det finnes hunderace i mindre omfang i en del andre land, men de fleste europeiske land har gjort det forbudt å tjene penger på hunderace. Man kan fortsatt satse penger på dette via en av de større engelske spillstedene på nettet, som for eksempel William Hill. Australia arrangerer verdens største hunderace, kalt Melbourne Cup. Med over en million dollar i premiepotten er det den største begivenheten blant eiere av greyhounds og andre raske hunder. Cupen har blitt holdt nesten årlig siden 50-tallet. Fjorårets race satte ny rekord i pengeutbetalinger, med over tre hundre tusen dollar i potten for ett singelløp. Siden det ikke koster noe å prøve seg ut, velger mange stolte eiere å ta turen hit for å vise frem sin superbikkje. Dessverre blir disse hundene glemt etter noen år på banen – man regner med at omkring tyve tusen hunder blir avlivet hvert år bare i USA.

]]>
Raser brukt til hundekappløp https://fuglehundcup.no/raser-brukt-til-hundekapplop/ Tue, 13 Aug 2013 08:53:46 +0000 https://fuglehundcup.no/?p=14 read more]]> Mynder er mest populære for hunderace. Historisk sett har mange kjente mennesker hatt greyhound, en underart av mynder, som sine lojale partnere. Aleksander den Store og Henry VIII hadde greyhounds. JK Rowling har en slik hund og familien Simpson har sin egen lille greyhound. Rasen greyhound, også kjent i Norge som mynde, er den absolutt med brukte i hunderace, kjent for sin fart og smidighet.

For de som ikke har råd til å holde en greyhound, kan en whippet være løsningen. Dette er en av verdens raskeste hunder, men trenger mindre stell. Den ble opprinnelig skapt for jakt, men når man så farten den kunne oppnå ble den populær for hunderace også. Spansk galgo, eller spansk mynde, er en annen type kappløpshund som kan komme opp i utrolig fart. Hunden kom trolig til Spania med araberne som inntok landet.

]]>
Om jakthunder https://fuglehundcup.no/om-jakthunder/ Thu, 18 Jul 2013 13:24:25 +0000 https://fuglehundcup.no/?p=6 read more]]> Generelt sett er en jakthund enhver hund som benyttes til jakt. En jakthund er et hjelpemiddel og kvaliteten på hunden kan ofte bestemme om man kommer hjem med middag eller ei. Definisjonen av jakthund i Norge er en hund som det er lovlig å benytte til jakt på dyr som det er lov å jakte på. Jakthunder deles vanligvis inn i tre typer – fuglehunder, småvilt og storvilt. Hundene hjelper til i respektiv jakt.Fuglehunder sørger for at jegeren finner sitt neste bytte før det flyr av gårde. Hunder egnet for småviltjakt må være små, men utrolig raske – derfor passer terriere ypperlig. Med en god, smart terrier ved sin side kan man raskt finne frem til både ekorn, harer og grevlinger. Skal man ut på storviltjakt og vil ta med seg en elg hjem til gården, er større, skjellende hunder helt perfekt.

]]>
Om Fuglehunder https://fuglehundcup.no/ Wed, 10 Jul 2013 13:23:08 +0000 https://fuglehundcup.no/?page_id=4 read more]]> Fuglehunder, som ofte også kalles Pointere, er en spesiell type hund som man gjerne tar med seg på jakt. Når en fuglehund spotter et bytte, stopper den opp og vender hodet i den retning den har oppdaget et dyr. Tar man med seg en fuglehund på jakt er man nærmeste garantert en saftig middag og kanskje nok mat i en stund fremover. Fuglehunder brukes som oftest til jakt på fugl, som navnet tilsier. Breton, Gordon Setter og Vorstehhund er typiske raser for denne type hund. Man kan diskutere om det blir litt for kjedelig å gå på jakt med en hund som gjør hele jobben (inkludert det å hente skutt bytte) for deg.

Uansett er fuglehunder ikke bare egnet til jakt – de er fantastiske familiehunder som passer godt inn i ethvert miljø, så lenge eieren er glad i friluftsliv og gjerne går lange turer med både hunden og barna. Fuglehunder kjenner sitt jaktinstinkt allerede ved en alder av to måneder og blir ofte tatt med på sin første jakt før de blir ett år gamle. Rasene oppsto i England på 1600-tallet og tok hele vårt jaktglade kontinent med storm. De fleste typer fuglehunder har en form av kamuflasje på pelsen, i form av prikker eller mønster som hjelper dem å luske ut et nytt bytte uten å bli sett.

]]>